vrijdag 4 september 2009

Welke bijproducten afsluiten bij de goedkoopste hypotheek?

Vaak is een goedkope hypotheek niet zonder bepaalde producten af te sluiten. Helder mag zijn dat behalve de goedkoopste hypotheek een spaarproduct afgesloten moet worden.

In sommige gevallen is het onduidelijk of er een vrije keuze is om een variant, van de verplichte producten van de goedkoopste hypotheek, te kiezen. Dat je bij goedkoopste hypotheek op basis van een levensverzekering een levensverzekering dient af te sluiten mag duidelijk zijn.

Of je vrijheid hebt in de keuze voor de vorm of maatschappij van de levensverzekering is niet helemaal te doorgronden. Als je de goedkoopste levensverzekering kan combineren met de goedkoopste hypotheek heb je dus een dubbel voordeel kunnen behalen.

Bij een hybride hypotheek afsluiten zijn verplichte verbindingen aan de hypotheek niet transparant. De goedkoopste hypotheek is dan berekend door diverse spaarvormen aan elkaar te koppelen. De voorwaarden van de huidige spaarvormen koppelen aan de goedkoopste hypotheek zijn vaak niet inzichtelijk.

Het meest onbegrijpelijke is dat men veelvuldig bepaalde verzekeringen tegen te betalen koopsompremie dient te koppelen aan een hypotheek welke als goedkoopste uit de berekeningen naar voren was gekomen. Het gaat vaak om de gekste verzekeringsproducten en dus verzekeringen welke men onverplicht nooit zou afsluiten. Men legt zich vaak bij die verplichtingen neer om vooral voor de goedkoopste hypotheek in aanmerking te komen.

Veel te laat zullen mensen er dan achter komen dat zonder deze verplichte producten de hypotheek niet de goedkoopste was geweest. Meestal is het verstandig een adviseur in de arm te nemen die je kan helpen vaststellen wat noodzakelijke producten zijn die je aan de goedkoopste hypotheek kunt verbinden.

Ben je geinteresseerd in goedkoopste hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten