zondag 6 september 2009

Hypothecaire looptijd bij voordelige hypotheken

Aanbieders van hypotheken vermelden maar zelden wat de looptijd is.Een hypotheekaanbieding hoeft niet de voordeligste te zijn als de aanbieding je vertelt hoe laag de maandlasten zijn. De goedkope maandlasten worden in veel gevallen aangeboden omdat er verplicht een aantal andere producten bij de hypotheek afgenomen dienen te worden.

Ook is het belangrijk voor welke periode de rente van de goedkope hypotheek vaststaat.Vooraf moet je ook weten welke voorwaarden en prijzen gelden nadat de rentevast periode van je voordelige hypotheek is verstreken.De looptijd van de voordelige rente gaat vaak niet gelijk op met de looptijd van je hypotheek.

Ook bij diverse aanbiedingen van leningen stemt de looptijd van de goedkope rente niet overeen met de looptijd van de lening.Het is dus van belang deze twee verschillende looptijden niet met elkaar te verwarren. Indien in de aanbieding van een goedkope hypotheek of lening een renteopbrengst is verwerkt voor een te koppelen spaarproduct zal ook hier naar de looptijd gekeken dienen te worden.

Leners zijn geneigd in te gaan op het aanbod om de lening over een vastgestelde periode af te lossen door middel van een aangeboden spaarplan met gunstig spaartarief. De voordelig voorgestelde aanbieding kan heel negatief uitpakken als je ontdekt dat de spaarrente na een korte periode verloopt. Door een niet vast staand rendement op het aangeboden spaarproduct en het verlagen van de rente voor een volgende periode zou dat kunnen betekenen dat de opbrengst onvoldoende zal zijn de hypotheek of lening af te gaan lossen.

De goedkope hypotheek of lening zal op het einde van de looptijd jouw een rest schuld opleveren.Als je dan deze schuld, veroorzaakt door je voordelige lening of hypotheek, weer wilt aflossen, moet je doorgaans opnieuw een financiering afsluiten.Een minder voordelige lening of hypotheek is meestal de oplossing voor dit opnieuw financieren. Dat je voor de herfinanciering middels een hypotheek ook nog eens geconfronteerd kunt gaan worden met de niet goedkope kosten bij een notaris.

Of er wel over een goedkope hypotheek of lening gesproken wordt kun je dus niet enkel bepalen door de rentes en aflossingen te berekenen.Wanneer je een voordelige hypotheek of lening zoekt, moet je ook de verzekeringspremies en de opbrengst van spaarproducten meenemen in je berekening. De fiscale aspecten en de inhoud van de toe te passen voorwaarden zullen het niet makkelijk maken om voor de meest goedkope hypotheek of lening te kiezen.

Meer weten over goedkope hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten