woensdag 30 september 2009

Hypotheekofferte

Er zijn diverse manieren om een hypotheekofferte te verkrijgen.Het is zaak om bij het opvragen van een hypotheek offerte jouw gegevens correct en duidelijk door te geven.Voor een juiste offerte zijn niet alleen persoonlijke gegevens nodig, maar ook de wensen omtrent de perfecte hypotheek.

In veel gevallen zal een hypotheekberekening aangezien worden voor een offerte, dat is niet juist en met de gegevens welke op een berekening staan kun je geen rechten ontlenen.Vraag je eerst af wat het bedrag is dat je aan hypotheek kunt afsluiten, alvorens je een offerteaanvraag doet. Het grote aanbod aan hypotheekaanbieders maakt het een goede keuze de hypotheekopties met elkaar te vergelijken in de offerte.

Dat je de offerte goed moet nalezen wat betreft de kosten van het afsluiten, geldt ook bij oversluiting of aflossing van een al dan niet aflossingsvrije hypotheek.Over het algemeen is het vragen van advies nodig bij een hypotheekaanvraag in geval van negatieve BKR notering.Bij bepaalde hypotheekvormen staat het niet duidelijk in de offerte, maar moeten er wel degelijk een of meer spaarproducten aangegaan worden, waarmee het hypotheekproduct op de datum van afloop voor een deel afbetaald kan worden.

Voor het aanvragen van een offerte voor een hypotheek ten behoeve van een overbruggingskrediet zal eerder een deskundig advies ingewonnen dienen te worden dan voor een geheel aflossingsvrije hypotheek.

Het is simpel om een offerteaanvraag te doen ten behoeve van een WOZ krediet. De ondertekening van de hypotheekofferte is niet zomaar iets en daarom moeten beslissingen op basis van rente- en kostenvergelijkingen vooraf al genomen zijn.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in hypotheekoffertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten