donderdag 10 september 2009

Uitzoeken wat je ongeveer aan hypotheek of lening kunt krijgen

Het is doorgaans te simpel om een indicatie te verkrijgen van wat je maximaal kunt krijgen aan hypotheek.Omdat de maximale som van leningen en een hypotheek veel te makkelijk is te berekenen zijn de uitkomsten vaak ook niet iets waar je gelijk beslissingen op moet nemen.Dat je op verschillende manieren een maximale hypotheek kunt uitrekenen zorgt alleen maar voor een indicatie van je maximale lening.

Het aangaan van een lening is niet kosteloos en dit moet je je wel bedenken als je berekent wat jouw maximale hypotheek of lening is. Meer dan een verschillende hypotheekberekening maken of laten maken is daarom verstandig.Door op verschillende plaatsen een maximale lening te berekenen zie je de verschillende uitkomsten en krijg je een indicatie van de gemiddelde maximale hypotheeksommen.Laat een hypotheekofferte maken als de berekening voor de maximale hypotheek gedaan is.

Vaak weet je niet welke rente je moet toepassen bij het uitrekenen van een maximale hypotheek.Doordat er veel verschillende vormen zijn van hypotheken kan het te berekenen maximaal hypotheekbedrag per vorm afwijken.Instanties kunnen daarnaast ook andere normen voor berekeningen hanteren en dit zorgt dus ook voor wisselende indicaties als het gaat om maximale hypotheken.

Wanneer je uit gaat rekenen wat je ongeveer kunt gaan lenen of aan hypotheek kunt krijgen, moet je zelf andere lopende verplichtingen niet vergeten.Afgezien van verplichtingen die er zijn omdat er al leningen lopen, telt ook een alimentatieverplichting mee in het uitrekenen van het hypotheekmaximum. Het mag duidelijk zijn dat een indicatie van de te berekenen maximale hypotheek geen toezegging is tot het verstekken van de hoogte van een lening volgens de berekende uitkomsten. Met het invoeren van onjuiste gegevens zal een indicatie, van de maximaal te berekenen hypotheek, geheel waardeloos zijn.

Meer weten over maximale hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten