maandag 7 september 2009

Goedkope verzekeringen voor een hypotheek

Naast het groot aanbod voor een goedkope hypotheek komen steeds meer aanbiedingen van voordelige verzekeringen welke aan een hypotheek zijn te koppelen.Bij het kiezen van een hypotheek is het zeer belangrijk dat je vrij bent in de keuze van de afsluiting van een voordelige verzekering. Dat bij veel hypotheken de verplichting bestaat om bepaalde verzekeringen af te sluiten wil vaak niet zeggen dat je geen vrije keuze hebt in de te kiezen verzekeraar.Omdat het aantal verzekeraars dat goedkope verzekeringen aanbiedt voor hypotheekafnemers gegroeit is, is het zeker nuttig ze eens te vergelijken.

Wanneer er sprake is van overlijden, kun je de hypotheek toch aflossen door de goedkope risicoverzekering, maar er is daarnaast nog meer. Het is trouwens vrij normaal dat je bij je hypotheekaanbieder de risocoverzekering tegen koopsombetaling moet af sluiten.Je betaalt ook nog eens extra rente, omdat de koopsom met betrekking tot de risicoverzekering voorkomt uit de voordelige hypotheek.Diverse spaarverzekeringen bieden de mogelijkheid tot voordelige aflossing van je hypotheek als deze afloopt.

De premies die betaald moeten worden, de bedragen die verzekerd zijn en de te garanderen opbrengst moeten allemaal in een vergelijking worden opgenomen. Dan blijkt meestal wel dat de voordeligste termijnpremie niet leidt tot de gewenste hypotheekaflossing. Een verzekeraar die een goedkope verzekering aanbiedt geeft doorgaans geen garantie voor aflossing van dehoofdsom van de hypotheek en dit moet je wel in gedachten houden.

Heb je in het verleden al voor een gemengde verzekering gekozen, let dan op de mogelijkheid tot koppeling aan je hypotheek. De hypotheek die je voor de resterende periode nog betaalt wordt zo zeer voordelig.De hypotheek kan gedeeltelijk sneller afgelost worden naarmate de verzekering die afgesloten is korter loopt. Door het sneller kunnen aflossen heb je een goedkope hypotheek gecre�erd omdat er over minder jaren rente is te betalen

Bij een voordelige hypotheek horen ook vaak diverse beleggingsproducten en die probeert men je ook vaak te verkopen. Ook de verplichtingen om verzekeringen tegen koopsombetaling af te sluiten voor het arbeidsongeschiktheidsrisico komt veelvuldig voor bij aanbiedingen van goedkope hypotheken en leningen.Alvorens een goedkope hypotheek of lening af te sluiten doe je er verstandig aan om een professionele adviseur het aanbod te laten bekijken.Op het oog een klein bedrag, maar verlijk het maar eens met je maandelijkse afbetaling.Het is minder geworden omdat je over de balans minus je aflossing rente betaalt.

Meer weten over goedkope hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten