donderdag 10 september 2009

Wat moet je bij de hand hebben voor een berekening van je maximale hypotheek?

Om een betrouwbare maximale hypotheek te kunnen berekenen dien je zorg te dragen de juiste gegevens bij de hand te hebben.Het is ook van belang te weten bij welke maximale leensom, dat wil zeggen van welke hypotheek, de hypotheekberekening hoort. Ori�nteer je dus eerst in de wereld van hypotheekvormen.

Als de hypotheekvorm al bekend is, moet de leensomberekening ook voor deze hypotheek gelden. Weet je niet welke hypotheekvorm je wilt of welke het meest voordelig is, dan is een berekenign maken zinloos.Vaak wordt de meest voordelige persoonlijke situatie niet meegenomen in de berekening van een maximale hypotheek.

Als je alle benodigde informatie hebt ingewonnen dan kun je gaan beginnen met het berekenen van je maximale hypotheek. Als begin van een maximale hypotheekberekening moet je uitgaan van de inkomensgegevens van jou (en je partner). Als zelfstandig ondernemer krijg je met lastigheden te maken als je wilt weten wat je maximale hypotheek is en daarom wordt hier verder uitgegaan van een situatie waarin geld wordt verdiend in loondienst.

Het inkomen dat nodig is voor het berekenen van een maximale hypotheek is het gehele bruto jaarsalaris.

Het vaste salaris, de onregelmatigheidstoeslagen en je vakantiegeld vormen samen het bruto jaarinkomen.Je kunt uitgaan van een gemiddeld bedrag van de voorgaande drie jaar als je inkomen wisselend is door bijvoorbeeld overwerk, of als je werkt op provisiebasis. Het hebben van financi�le verplichtingen en andere lopende leningen zal invloed hebben op het berekenen van de maximale hypotheek.

Meer weten over bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten