donderdag 1 oktober 2009

Maximale hypotheek, een berekening.

Het is niet makkelijk te achterhalen hoeveel hypotheek ik kan krijgen, is een opmerking die veel de ronde doet.Het komt toch vaak voor dat je reclame-uitingen tegen komt waaruit blijkt dat het berekenen van je maximale hypotheek of het vergelijken van hypotheekrenten niet moeilijk is.Je merkt dan, al gegevens invullend, dat het niet eenvoudig is om je hypotheek te berekenen.

Hoe bereken je bijvoorbeeld een hypotheek als je een BKR vermelding hebt?Welke basis gebruikt moet worden bij de renteberekening voor een hypotheek is ook een belangrijk aspect. Het berekenproces voor een maximale hypotheek kan zorgen voor irritaties als blijkt dat de verstrekker van de hypotheek er net even andere acceptatienormen op na houdt. Bij een berekening voor een maximale hypotheek hoort een rentevergelijking.

De maximale hypotheek wordt hoger naarmate de rente die betaald moet worden over de hypotheek lager wordt. De rente die je betaalt over een hypotheek is dus onmisbaar wanneer je wilt weten wat je maximaal aan hypotheek kunt afsluiten.Houdt , wanneer je van achter je computer de berekening maakt, steeds in gedachten �de maximale hypotheek voor de huidige situatie�.

Een adviseur kan je vertellen hoeveel je maximaal aan hypotheek kunt afsluiten als je deze berekening zelf lastig vindt. Ook bereken je zelf niet makkelijk hoeveel hypotheek je als overbruggingskrediet je kunt krijgen.Bereken dat dan ook niet zelf en stap hiervoor binnen bij een erkend hypotheekadviseur.

Standaard tabellen zullen je niet veel kunnen helpen als je een hypotheekberekening wilt maken waarbij je de huidige hypotheek verhoogt. Verhoog het rentetarief wanneer je erover denkt je huidige hypotheek te verhogen, dan weet je zeker dat je veilig zit. Omdat je bij het verhogen van je hypotheek onder geheel andere acceptatienormen valt, bereken je op basis van tarieven die je moeilijk in het openbaar terug kunt vinden.

De meeste banken doen er zelfs een beetje geheimzinnig over en adviseren dan een hypotheekberekening door een van hun adviseurs te laten maken.Op jouw vraag aan de bank, hoeveel hypotheek kan ik krijgen, komt dan ook de vraag terug over de waarde van jouw woning.Wanneer de executiewaarde van de woning bekend is, hoeft de hypotheek niet perse meer onder de gestelde acceptatienormen te vallen.

Dat is een veel vergeten onderdeel dat wel van belang is om bij het berekenen van een hypotheek mee te nemen.Bereken je de te betalen rente op basis van een top hypotheek en blijkt dat je maar wenst te lenen tot 90% van de executiewaarde, dan zou er een lagere rente van toepassing zijn.Omdat de te betalen rente minder hoog is, zal de hypotheek die maximaal afgesloten kan worden en die berekend wordt met hetzelfde inkomen, veel hoger uitvallen.Wanneer er sprake is van overwaarde is het eenvoudiger om een haalbare hypotheek uit te rekenen voor een situatie met vermelding bij het BKR.Bedenk wel als je een berekening gaat maken dat het zonder BKR vermelding aanzienlijk makkelijker is je hypotheek over te sluiten.

Meer weten over hypotheek berekening, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten