vrijdag 16 oktober 2009

Ideale hypotheek

De goedkoopste hypotheek hoeft niet de beste hypotheek te zijn Het bekijken van mogelijkheden voor de ideale hypotheek gaat doorgaans niet zonder stuiten op diverse kreten. Een lening die goedkoop is, is niet perse de beste hypotheekvorm.

Hypotheekaanbieders melden in hun reclame-uitingen dikwijls dat je jouw ideale hypotheek bij hen kunt afsluiten.De nummer een in hypotheken en leningen, de beste tarieven en de goedkoopste hypotheek is hier te krijgen.Je wordt dan vaak aangespoord per mail of telefonisch contact op te nemen voor meer informatie over die ideale hypotheek. Maar waar gaat het nu allemaal om bij die aanbiedingen voor de goedkoopste lening of de beste hypotheek?Ook moet je de vraag stellen wat is het beste van de aanbieding voor een bepaalde hypotheek.

Op hypotheekgebied zijn de termen ‘beste’ en ‘voordeligste’ geen synoniemen van elkaar, al zou je dat bij advertenties wel kunnen denken. De rente waarmee de hypotheekaanbieder adverteert blijft soms veel korter van kracht dan je denkt.Je doet er verstandig aan een productvergelijking te maken als het gaat om leningen, financieringen of hypotheken.

Geld lenen kost geld beste mensen en een hypotheek sluit je in de regel af voor een langere looptijd.Omdat je lang vastzit aan een hypotheek, moet je het onderste uit de kan halen voor jezelf.Een voor jou voordelige hypotheek wil dan ook zeggen dat je er zorg voor moet dragen dat je daar de beste producten voor gaat verzamelen.

Een lening afsluiten middels een hypotheek vraagt dan ook om de beste zekerheden te zoeken om aan het einde van de rit de lening geheel of gedeeltelijk te kunnen aflossen.Ook dien je er rekening mee te houden dat de voorwaarden van een hypotheek jouw nabestaanden en dus jouw gezin het beste zullen gaan brengen.Het zal voor je gezin niet leuk zijn als je komt weg te vallen en dan als beste van het gezin een hypotheek nalaat met lasten die niet meer betaald kunnen worden.Wanneer je een ideale hypotheek zoekt, zijn dit allemaal belangrijke aandachtspunten.

Dit is de kortste weg naar de beste hypotheek die je voor jezelf kunt afsluiten

Waar vind je antwoord op de vraag ‘wie verzorgt voor mij de beste hypotheek en wat houdt die hypotheek dan in’? Op deze vraag zal niemand in jouw directe omgeving je gelijk een antwoord kunnen geven.Misschien dat je na het lezen van dit artikel voor jezelf de weg kunt uitstippelen naar de voor jou beste en misschien wel de voor jou allerbeste hypotheek.Het zal je al bekend zijn, en anders heb je dat in dit artikel kunnen lezen, dat kreten als ‘nummer 1’ en ‘allerbeste hypotheek’ niet van de lucht zijn bij aanbieders van hypotheken. Neem de tijd eens deze reclame-uitingen voor een voordelige hypotheek te bestuderen.

Wat kun je terugvinden over voorwaarden van de hypotheek of beter gezegd wat kun je allemaal niet terugvinden over het als beste gepromoot product?Het is dan ook niet mogelijk dat je iets over het beste van een hypotheek terugleest in een reclame-uiting voor geld lenen. In de zoektocht naar de ideale hypotheek is de tijd nemen van belang, ook om te bekijken wat de ideale situatie voor het gezin is. Zet het gezin op één bij het zoeken naar een hypotheek, daar zul je van profiteren.

Je zult samen met je gezin nog vele jaren financiële offers moeten brengen en de maandelijkse lasten die een hypotheek nu eenmaal met zich meebrengen op de beste manier dienen te voldoen.Door dit als uitgangspunt te nemen zal de zoektocht naar de beste hypotheek anders gaan dan een zoektocht naar de maximale hypotheek of de goedkoopste lening.Om te beginnen kun je het beste een huishoudboekje voor de gezinsuitgaven maken en daarin een budget opnemen om aan een hypotheek te betalen.

Voor het opstellen van gezinsbudgetten kun je via internet diverse programma’s vinden waarin duidelijk staat hoe je het beste een budget kunt opstellen en dan naast een hypotheek ook nog leuke andere dingen met je gezin kunt doen.Inkomsten, besteedbaar bedrag voor de hypotheek en de ideale manier van lasten dragen en reserveren zijn nu bekend.Dan ben je nu toe aan de uitwerking van de voor jou beste manier van financieren van jullie eigen huis met de voor jullie allerbeste hypotheek.

Het afsluiten van een lening ten behoeve van de ideale hypotheek

Nadat het gezinsbudget is opgesteld en je misschien met behulp van je beste vrienden hebt kunnen berekenen hoeveel je verantwoord aan een hypotheek kunt besteden, ga je op zoek naar plaatsen waar je geld kunt gaan lenen.Omdat het inkomen en de uitgaven tijdens het bepalen van het maandelijkse budget voor het gezin al zijn besproken, kan het accent nu liggen op de hypotheek zelf en het geld dat daarvoor geleend moet worden.

Wanneer vanuit het gezinsbudget bekend is wat de maximale hypotheeklast per maand kan zijn, moet uitgerekend worden wat dan de bruto maandbetaling is. Door een bruto betaling als basis te nemen is het aspect van belastingaftrek ook beter te bekijken.Het is mogelijk dat je niet optimaal rekening kunt houden met het belastingvoordeel dat de renteaftrek met zich meebrengt als je het netto budgetbedrag als basis neemt.

Wanneer je zeker wilt weten dat de bruto netto lastenberekening voor de beste hypotheken een goede uitkomst heeft, kun je een consulent op fiscaal gebied in de arm nemen. Of het bedrag voor de hypotheek dat je zelf in gedachten had ook haalbaar is wordt bekeken aan de hand van het bruto of netto budget. Bekijken of jouw inkomen en een maximale hypotheek bij elkaar passen is nu een goed startpunt.Wanneer de uitkomst van de beoordeling van maximale hypotheek op inkomen bekend is, kan gekeken worden naar de diverse hypotheekprijzen.Wat een hypotheek kost, hangt van verschillende dingen af en bij elke persoonlijke situatie past een ander tarief.

Het is zaak uit de vele vormen die er zijn juist die aflossingsmanier te halen die ideaal is in de persoonlijke situatie. Als je kiest voor een van de standaardhypotheek, hetzij lineaire hypotheek of annuïteitenhypotheek, weet je direct hoe de aflossing in zijn werk gaat. Het kan voorkomen dat je overlijdt voordat de looptijd van de hypotheek voorbij is en daarom is het aan te raden een risicoverzekering, die dit dekt, af te sluiten bij een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Wil je een dergelijke risicoverzekering aan je hypotheek koppelen, dan kun je bij diverse verzekeraars terecht.

Het is zaak om op zoek te gaan naar de beste en voordeligste maatschappij om daar je risicoverzekering ten behoeve van de hypotheek afdekking af te sluiten.De standaard tarieven voor risicoverzekeringen kun je berekenen over de exacte looptijd van je hypotheek of de door jou te bepalen beste looptijd.Wat voor hypotheken opgaat, gaat hier ook op bij een vergelijking van de diverse tarieven waarmee verzekeringaanbieders adverteren: de beste verzekering is mogelijk anders dan de goedkoopste verzekering. Hoewel je bij veel hypotheekaanbieders kunt kiezen voor een spaarhypotheek, zal de keuze voor de meest optimale spaarhypotheek nog helemaal niet zo makkelijk zijn.

Bij een spaarhypotheek waar duidelijk is aangegeven wat de garantie op het spaardeel is en hoe hoog de uitkering is waarmee de hypotheek bij vervroegd overlijden afgelost zal worden denk je ook al snel dat je het beste gevonden hebt.Zorg dat je gelijk bij de aanbieding van een spaarhypotheek duidelijk de voorwaarden van het spaarproduct en het verzekeringsproduct in handen krijgt om goed te kunnen beoordelen of het aan de door jou te stellen eisen voldoet.Steeds vaker blijken de gelijk aan een hypotheek gekoppelde producten niet de beste producten te zijn.Alvorens er beslist kan worden over wat de optimale verzekering voor de hypotheek is, moet er gekeken worden naar de verschillen tussen de diverse verzekeringen op spaar- en risicogebied.

Wanneer je een combinatie maakt van producten die voor de gegeven situatie optimaal zijn, ontstaat uiteindelijk de beste hypotheek. Ditzelfde geldt voor andere producten die je bij je hypotheek wilt afsluiten: sluit de producten af die na onderzoek de beste blijken te zijn. Krijg je een opmerking dat een hypotheek niet kan doorgaan als je de beste producten niet van de tussenpersoon of van de geldverstrekker afneemt, wacht dan en ga eerst eens verder kijken.Over het algemeen zal de maximale hypotheek minder laag zijn als bij een vergelijking van diverse producten blijkt dat de voorwaarden minder slecht dan gedacht zijn of de premie lager en een hypotheekafnemer kan hier zeker voordeel uit halen.

Meer weten over beste hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten