woensdag 7 oktober 2009

Diverse hypotheekaanbieders vergelijken

Hou een aantal dingen in gedachten als je een hypotheekvergelijking wilt maken. Neem ten eerste zoveel mogelijk verschillende hypotheekverstrekkers op in je vergelijking. Ook kun je, om een zo goed mogelijke hypotheekvergelijking te krijgen, de diverse hypotheken in rubrieken plaatsen. Belangrijk zijn ook de diverse verzekeringen die je bij een hypotheek aan moet gaan.

Bedenk van te voren of je wilt gaan voor een maximale hypotheek of niet. Als je een maximale hypotheekvergelijking wilt maken, moet je ook zeker weten wat je inkosten zijn. Als je vervolgens wilt vergelijken op maandlasten, moet je ook weten wat de totale inkomsten van het gezin zijn. Als je voor jezelf helder hebt wat je belangrijk vindt, kun je de instellingen voor een hypotheekvergelijking verzamelen.

Online is het heel goed mogelijk de diverse instanties die hypotheken aanbieden naast elkaar te leggen. In het zoekresultaat komen, naast de banken, ook instanties voor die zonder BKR controle een hypotheek verstrekken. Als je een hypotheekvergelijking laat uitvoeren door een erkend adviseur, krijg je daar vaak geen spijt van. Een hypotheekadviseur is onafhankelijk en maakt ��n vergelijking voor meerdere banken.

Laat een overzicht opstellen van de verschillende soorten hypotheken die je zoal met elkaar kunt vergelijken. Het is een groot verschil of je een hypotheek met spaarproducten wenst te vergelijken of dat het enkel om een aflossingsvrije hypotheek gaat. Laat in de vergelijking tevens meenemen of er verplichtingen zijn om vaak dure verzekeringen bij de hypotheek af te sluiten.

Ben je geinteresseerd in hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten