donderdag 1 oktober 2009

Bereken Hypotheek Op De Juiste Manier

De juiste lasten van een hypotheek bereken je aan de hand van verschillende onderzoeksresultaten.Elke hypotheekafnemer moet voor zichzelf beslissen of de berekening die hij maakt gebaseerd is op maandelijks of over de gehele hypotheek genomen de laagste kosten. Je kunt je afvragen wat je maximale hypotheek eigenlijk is.

De vraag is hoe met het persoonlijke inkomen uitgerekend kan worden wat de hypotheek maximaal is. Hoe de hypotheekberekening eruit moet gaan zien is ook een aspect waar je naar moet kijken.Met enkel een maximale hypotheek te gaan uitrekenen, bereken je niet het voor jou meest passend hypotheekproduct.Een hypotheekvergelijking waarin diverse aanbieders meegenomen worden verschaft meer kennis over hoe de verschillende hypotheekvormen in elkaar zitten.

Is er een rentevergelijking gemaakt voor de verschillende hypotheken, dan start een volgende fase.Welke normen gelden voor de acceptatie van de hypotheek moet je meenemen in de berekening van de hypotheek.Je moet weten wat je huis opbrengt om te kunnen bepalen welke verstrekkingnorm voor jou persoonlijk geldt.

Het correcte percentage aan rente vormt de basis voor de lastenberekening voor de hypotheek, die afhangt van de waarde van het koophuis.Welke aflossingsvrije hypotheek maximaal afgesloten kan worden wordt daarna bekeken. In de regel zijn aan het deel van de hypotheek dat aflossingsvrij verkregen kan worden ook geen andere verplichtingen voor het afsluiten van verzekeringen verbonden.Het percentage rente dat op jou van toepassing is is een hulpmiddel om uit te rekenen wat de lasten zijn van het aflossingsvrije gedeelte.

Wanneer je 75 tot 90 procent van de executiewaarde van je woning neemt, heb je over het algemeen de norm voor een aflossingsvrije hypotheek. Natuurlijk zijn daar ook weer veel uitzonderingen op en ook weer voorwaarden die kunnen gaan afwijken, tussen de verschillende aanbieders van hypotheken.Voor het deel van een hypotheek waarvoor geen aflossingvrij deel gekozen kan worden zal naar een andere vorm gezocht dienen te worden.

De verplichtingen die verbonden zijn aan een tophypotheek kunnen goed berekend worden als uitgegaan wordt van 125% van de executiewaarde. Als je weet wat voor een bedrag je op de hypotheek dient af te lossen, al dan niet via spaarproducten of spaarverzekeringen, bereken je hiervoor de maandelijkse verplichte bijdragen of periodiek te betalen premies.Het risico om hier de verkeerde hypotheektarieven te kiezen zal dan ook groot kunnen zijn en bereken je misschien lasten die niet in overeenstemming met de werkelijkheid zijn.Bereken eens hoeveel de kosten van een deskundig hypotheekadviseur zullen zijn, en of een erkend hypotheekadviseur jouw hypotheek veel gunstiger zou kunnen uitrekenen.

Meer weten over hypotheek berekening, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten