donderdag 27 augustus 2009

Je Maximale Hypotheek Uitrekenen

In de regel is het nou eenmaal zo dat en maximale hypotheek uitrekenen heel wat complexer is als iedereen denkt. Er zijn aanbiedingen genoeg, dat is niet het probleem. Maar het probleem is dat je niet weet hoe je dat kunt beoordelen. Het kan dan wel moeilijk zijn, maar als je eenmaal begint aan de queeste om je maximale hypotheek te berekenen, dan wil je hem ook succesvol afronden. Door de vele verschillende tarieven is het moeilijk de juiste berekening voor jouw maximale hypotheek te gaan vinden.

Een maximale hypotheek berekenen is bepaald niet makkelijk omdat het voor consumenten niet duidelijk is wat voor normen er worden gebruikt. Daar de banken verschillende inkomensnormen hanteren is het vergelijken van een maximale hypotheek extra moeilijk. En om de onduidelijkheid compleet te maken krijg je ook nog eens het probleem dat bepaalde soorten arbeidsovereenkomsten simpelweg niet worden geaccepteerd en dat je met die arbeidsverbanden al helemaal moeilijk een maximale hypotheek berekening kunt krijgen.

Wat veel geldverstrekkers doen is een hypotheek uitrekenen met een vast laag rentetarief. Ze zijn hun concurrenten dan te slim af, want ze gebruiken een lage rente waarmee ze meer hypotheek kunnen rondkrijgen. Pas hier wel mee op. Als men de maximale hypotheek hoeft uitgerekend tegen een laag rentetarief dat enkel gelding is voor kortlopende rente, zal bij een langere rente vast periode de uitkomst weer kunnen gaan tegen vallen. Toetsrente is dus belangrijk.

Ga je online je maximale hypotheek berekenen, dan zie je al snel dat je daar vaak alleen tegen lage rentes kunt berekenen. Voor een maximale hypotheek uit te rekenen is het toetsingspercentage dan ook van groter belang dan de berekening op de laagste rentestanden. Wat er ook niet mee wordt gerekend als je online je maximale hypotheek gaat uitrekenen, zijn de toeslagen die je zou moeten betalen als je bijvoorbeeld BKR genoteerd bent. Ook hier zal dan de teleurstelling na het uitrekenen van een maximale hypotheek groot kunnen zijn op het moment dat je een offerte onder ogen gaat krijgen.

Meer weten over maximale hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten