dinsdag 25 augustus 2009

Hoe Je De BKR Hypotheek Aflost

Als er leningen zijn met een registratie in het BKR dan zal, bij onvoldoende leencapaciteit op je inkomen, voor het afsluiten van een hypotheek zorg gedragen dienen te worden voor aflossing van de in het BKR vermelde leningen. Wat een acceptant allereerst zal moeten doen bij een geldverstrekker is het toetsen van jouw gegeven bij BKR. Het is verstandig om een ruime tijd voordat je een hypotheek of lening wenst aan te gaan zelf bij het BKR de over jou geregistreerde gegevens op te vragen. Met dit rapport kun je dan kijken of er eventuele foute vermeldingen zijn geregistreerd van leningen die eerder zijn afgesloten of hypotheken die er in het verleden zijn geweest. Op het moment dat er bij het BKR verkeerde registraties staan of registraties die geen belletje bij jou laten rinkelen, zorg dan dat je dit navraagt bij de instelling die de codering heeft laten inschrijven.

Wanneer alle informatie is ontvangen zul je misschien merken dat er een lening tussen zit die je eigenlijk was vergeten. Wat jouw eerstvolgende stap dan moet zijn is contact opnemen met de bank om er achter te komen wat je eerstvolgende stap moet zijn om dit af te ronden. Heb je schoon schip gemaakt, dan is het voor een bank al een stuk aantrekkelijker om jou een hypotheek te verstrekken. Wat je wel wilt doen is even vragen om een schriftelijke bevestiging van de terugbetaling van de verplichting aan de bank die deze oorspronkelijk heeft ingeschreven. Wanneer je een dergelijke bevestiging hebt ontvangen is het een goed idee om nog eens een BKR rapport aan te vragen, zodat je kunt zien of alles in orde is gemaakt.

Weet je zeker dat je BKR rapport up to date is, dan is het tijd om naar een bank te stappen om je hypotheek aanvraag in te dienen. Op je BKR overzicht staat het verloop van jouw financieringverplichtingen, genomen over de afgelopen vier jaar. Indien er negatieve coderingen zijn geregistreerd in de afgelopen vijf jaren dan is, afhankelijk van het soort codering, het aanvragen van een nieuwe hypotheek of lening misschien toch weer moeilijk. Indien de coderingen over je hypotheek en leningen bij het BKR al erg oud zijn, zou je kunnen wachten tot de vijf jaren zijn verstreken en die vermeldingen niet meer op de overzichten staan.

Een hypotheek aanvragen kan gewoon het beste nadat de codering is verlopen. Ook wanneer je bijna zeker weet dat de codering is verlopen, vraag het dan nog eens na, gewoon voor de zekerheid. Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van je BKR registraties, niet wanneer je een afwijzing krijgt van de bank. Je staat er uiteraard beter voor op het moment dat je BKR schoon is, maar als je eerder bent afgewezen heb je kans dat je aslnog met een afwjizing wordt gestraft voor die misser.

Ben je geinteresseerd in hypotheek ondanks bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten