donderdag 27 augustus 2009

De verschillende soorten hypotheken

Je maximale hypotheek is ook sterk afhankelijk van de soort hypotheek die je kiest. Bij enkel een aflossingsvrije hypotheek hoef je dan ook enkel rente te betalen en is een maximale hypotheek snel duidelijk. De maximaal maandelijkse aflossingen spelen weer een grote rol als je jouw hypotheek gaat baseren op annuiteiten. Wat je hier ook in moet meenemen is het rentepercentage dat geld voor de periode die jij kiest als rentevastperiode. Een variant die veel mensen kennen is de traditionele leven hypotheek die vereist dat je een verzekering ernaast neemt.

De traditionele leven hypotheek zal in veel gevallen op een lagere maximale hypotheek verstrekking gaan uitkomen. Indien je voldoende inkomen hebt en enkel van toepassing is een maximale hypotheek te verkrijgen op het te kopen huis, kun je hier verder mee uit de weg. Wat een groot voordeel is bij een levenhypotheek is dat je bij overlijden geen problemen zult hebben met het betalen van de hypotheeklasten, omdat er meteen zal worden afgelost. Ook geeft de traditionele levenhypotheek geen rendementen op beleggingen maar een maximale uitkering als garantie om daarmee je hypotheek af te lossen. Verder zijn er veel verschillende soorten spaarhypotheken.

Als je gaat kijken naar spaarhypotheken dan wordt het weer moeilijker om de maximaal mogelijke hypotheek te gaan vergelijken. Je hebt spaarhypotheken met gegarandeerde uitkeringen op het einde van de rit maar er zijn ook spaarhypotheken op basis van beleggingen en dus met het risico dat je een maximale hypotheek dan niet aan het einde van de looptijd zou kunnen aflossen. Bij een lineaire hypotheek doe je over de gehele looptijd een vaste aflossing. Wat je met een dergelijke lening doet is elk jaar een bepaald percentage van de lening afsluiten. De hypotheeklasten nemen op deze manier elk jaar steeds verder af. Een lineaire hypotheek wordt niet vaak meer gebruikt, maar kan absoluut een hoop voordeel opleveren voor leningnemers.

Ben je geinteresseerd in hypotheek maximaal, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten