donderdag 27 augustus 2009

De Maximale Hypotheek En Rente Berekenen

Als je de maximale hypotheek wilt krijgen dan kunnen de toetsrentes flink verschillen. Sommige tabelletjes die vaak worden gebruikt zijn aardig misleidend. Enige scepsis is op zijn plaats als je gaat kijken naar het berekenen van de maximale hypotheek en de tabellen die er mee gepaard gaan. De hypotheek die je gaat nemen heeft hoogstwaarschijnlijk een andere rente dan die wordt gebruikt bij de toetsing.

Ga er eens vanuit dat je gaat rekenen met de rente die normaal is bij een NHG hypotheek, maar dat je in een situatie zit waarbij het eigenlijk niet mogelijk is om een hypotheek met NHG te krijgen. Het renteverschil loopt dan mogelijk op tot bijna een procent en misschien nog meer omdat je niet met de juiste maatstaf meet. Je kunt op een gegeven moment dan wel eens verbaasd zijn dat het maximale hypotheekbedrag zo laag uitvalt, terwijl dat komt door het renteverschil. Een berekening met NHG spat dan ook al snel uit elkaar als je er eens goed naar gaat kijken. Zo zie je in veel berekeningen voor een maximale hypotheek lage rentepercentages staan. De maximale hypotheek waar je eerder op rekende zal op een gegeven moment ook niet meer haalbaar zijn als de rente wat hoger uitkomt.

Wat ook ontzettend vaak voorkomt is dat de rente alleen van toepassing is als de hypotheek ruim minder is als het onderpand. Als je een tophypotheek nodig hebt dan kom je op die manier dus niet aan je maximale hypotheek. Als de rente op tophypotheken hoger staat, en dat is zo, dan valt de maximale hypotheek lager uit. Ook zijn er nog een hoop verschillende berekeningen mgoelijk om de maximale hypotheek goed uit te rekenen. Ook kan er een verschil zijn in het rentepercentage van de maximale hypotheek tussen betaling van rente vooraf of betaling van rente achteraf.

Ben je geinteresseerd in maximale hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten