dinsdag 25 augustus 2009

BKR Afwijzingen

Het is echter niet helemaal zo eenvoudig om te kijken of iemand wel of niet een schone BKR lei heeft. Want er zijn heel wat situaties te bedenken waarbij iemand niet helemaal een schone BKR geschiedenis heeft, maar toch wel in aanmerking kan komen. Daar het bij geldverstrekkingen, ook voor een hypotheek en een lening, er altijd om zal gaan het geld terug te ontvangen, is het natrekken van het BKR een goede zaak. De banken en overige geldverstrekkers laten niet enkel in hun eigen belang het BKR toetsen maar ook in het belang van jou bij het aanvragen van een hypotheek. Informatie die uit BKR rolt kan dienen voor het vervullen van de zorgplicht waaraan financieel dienstverleners zijn gebonden in het kader van de regels van het AFM. De zorgplicht voorkomt dat er leningen worden verstrekt aan mensen die er net wel of net niet voor in aanmerking komen en geeft de zekerheid van een verantwoord advies.

Bij een BKR waaruit blijkt dat de verplichtingen correct zijn nagekomen zal een hypotheek verstrekt kunnen worden op basis van de inkomenstoets. Als de toets uitwijst dat de verplichtingen in BKR kunnen worden ingelost, dan is het ook geen probleem om de hypotheek te verstrekken. Bij een lening is het dezelfde procedure. Men kijkt of de lasten kunnen worden gedragen naast het nieuwe krediet en als dit zo is kan het worden afgesloten. Als je BKR coderingen hebt staan zou je sowieso al bij veel banken en geldverstrekkers worden afgewezen voor een hypotheek aanvraag. In een dergelijke situatie is het dan ook verstandig om een aanvraag in te dienen bij een instantie of een geldverstrekker die gespecialiseerd is in leningen en hypotheken met BKR.

Als dan alsnog een hypotheek of lening verstrekt gaat worden dan zullen de voorwaarden verzwaard kunnen zijn door de lopende BKR registratie. Een zware BKR registratie maakt het over het algemeen wel heel moeilijk om een hypotheek te krijgen. Pas op dat je niet eindeloos gaat lopen leuren door je aanvraag bij meerdere instanties tegelijkertijd in te dienen. Vraag eerst aan een instantie of tussenpersoon of daar mogelijkheden zijn tot het verstrekken van een hypotheek of lening met een BKR registratie.

Wat bij BKR wordt geregistreerd zijn alle hypotheken en leningen, niet alleen definitieve contracten. Een bank of geldverstrekker kan dus heel makkelijk zien of het al vaker is gebeurd dat er een aanvraag is binnengekomen voor een BKR krediet. Wanneer jij dus opnieuw en opnieuw een hypotheek aanvraagt zullen die mensen zich toch weleens vaker gaan bedenken en hun twijfels krijgen over de reden dat je aan het aanvragen bent. Die instanties vragen zich dan gelijk af waarom jouw aanvraag al bij zoveel banken en behandeling is en waarom je het zo vaak aanvraagt.

Ben je geinteresseerd in hypotheek en bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten