donderdag 27 augustus 2009

Hoe Reken Je De Maximale Hypotheek Uit?

Afhankelijk van welk soort maximale hypotheek je zou willen uitrekenen dien je een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Wil je een maximale hypotheek gaan uitrekenen op basis van je inkomen? Je zou ook kunnen overwegen om de maximale hypotheek te berekenen met jouw huis als onderpand. Er zijn een aantal zaken die je dus steeds weer voor elkaar moet hebben alvorens te starten met je berekening voor een maximale hypotheek. Zorg dat je alle inkomsten en lasten duidelijk op papier hebt staan.

Ook is van belang te weten wat voor een soort arbeidsovereenkomst jij of je partner hebt om de mogelijkheden van een maximale hypotheek te laten berekenen. Ben je zelfstandig, dan zul je in elk geval al de jaarstukken van de afgelopen drie jaar moeten kunnen tonen. Om achter de maximale hypotheek te komen dien je in het bezit te zijn van de waardes van je woning. Afhankelijk van de executiewaarde kan de maximale hypotheek uitgerekend gaan worden.

Wil je alvast een vuistregel voor je maximale hypotheek, dan is het zaak om uit te gaan van je vaste bruto jaar inkomen. In de meeste rekenmodules moet je jouw bruto jaarsalaris ingeven en de toetsrente die je wilt gebruiken bij de berekening. Er zal dan een indicatie gegeven worden van de maximale hypotheek die met jouw jaarinkomen mogelijk is indien de ingegeven rente van toepassing is. Let op, je rekent dan uitsluiten met inkomen. Je huidige lasten spelen ook een rol bij de maximale hypotheek die je kunt krijgen.

Denk bijvoorbeeld aan financieringen en kredieten die nu lopen en die invloed hebben op je maximale maandlasten. Iets anders dat nog een factor genoemd moet worden zijn je alimentatie verplichtingen. De uitkomst die eruit wordt gekregen bij een maximale hypotheek berekening moet je dan gebruiken om verder te gaan. Wanneer je dan verder gaat zul je dan de woningwaarde in moeten voeren. Door de executiewaarde van de woning in te geven zul je zien of de maximale hypotheek is te krijgen op de koopsom en de kosten koper.

Ben je geinteresseerd in bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten