woensdag 29 juli 2009

Rentepercentages hypotheek

In verschillende media kom ik, tijdens een zoektocht voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek, vel verschil tegen in de aangeboden rentepercentages . De rentepercentages van leningen en hypotheken spelen ook een grote rol bij het maximaal te financieren bedrag. Hypotheken welke je gaat afsluiten indien je bij het BKR bent geregistreerd zullen in de regel onderworpen gaan worden aan hogere rentepercentages dan leningen die worden afgesloten zonder een BKR vermelding te hebben opgelopen. Het is vaak erg moeilijk om uit alle aangeboden rentepercentages de juiste hypotheek of lening te gaan kiezen.

Je zult moeten gaan beginnen om het aanbod van de voor een hypotheek mogelijk geldende rentepercentages in en overzicht te zetten om een vergelijking te kunnen maken. Dan zul je er snel achter gaan komen dat de rentepercentages, voor zowel een financiering als voor en hypotheek, niet zonderveel moeite met elkaar vergeleken kunnen worden. Veel openbare rentepercentages voor een af te sluiten hypotheek vallen bij het afsluiten hoger uit dan in de aanbiedingen.Je doet er dus verstandig aan om, voordat je een hypotheek of een lening definitief gaat afsluiten, de regeltjes goed te bekijken die betrekking hebben op de rentepercentages welke in de aanbiedingen hebben gestaan. Al snel zal blijken dat bij de lagere aangeboden rentepercentages de maximale verstrekking van een hypotheek of lening veel hoger zal uitvallen. Je dient zelf dan ook bij het berekenen van een maximale hypotheek te rekenen met de daadwerkelijk voor jou van toepassing zijnde rentepercentages.

Door het toepassen van een opslag voor, bijvoorbeeld, een BRK vermelding zullen de rentepercentages voor je hypotheek dus een stuk hoger uit gaan komen. Bij het toepassen van hoger in te schalen rentepercentages zullen de uiteindelijke hoofdsommen voor een te verstrekken hypotheek op lagere bedragen gaan uit komen. Bij meerdere berekenmodules is voor het bepalen van de rentepercentages voor een hypotheek niet voorzien in aanwezigheid van BKR coderingen en zal de uitkomst dan ook niet kloppen.

Het blijft een belangrijke zaak het aanbod van de geldige rentepercentages naast elkaar te leggen voordat je definitief een hypotheek gaat aanvragen. Je zult er in ieder geval goed aan doen de aangeboden rentepercentages door een adviseur in hypotheken te laten controleren op het toepasselijk zijn op jouw uitgekozen hypotheek.

Ben je ge�nteresseerd in informatie over een goedkope hypotheek , neem dan de tijd om op de link te kijken in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten