vrijdag 17 juli 2009

Hypotheek rente vergelijken

Er is nogal wat te besparen op je uitgaven die je iedere maand moet doen enkel door het aanbod van de hypotheek rente eens goed te bekijken.Wel zul je bij het gaan vergelijken van de hypotheek rente op zoek dienen te gaan naar alles dat hierover wordt aangeboden. Door daarnaast eens diepere onderzoeken te doen en het verschil in rente voor de verschillende aan een hypotheek te verbinden producten te vergelijken. Je kunt het eigenlijk niet geloven dat er zoveel mogelijkheden zijn om de nu geldende hypotheek rente te vergelijken.

Door wat te internetten kom je veel informatie tegen hoe je een hypotheek rente snel met elkaar kunt gaan vergelijken. Je dient te achterhalen of men je probeert te lokken met extreem lage rentetarieven. Ook is het verstandig niet te snel in te gaan op gratis te ontvangen plasma televisies en dergelijke. Zeker zul je op een verstandige manier moeten gaan beoordelen of het gaat om kwalitatief goede aanbiedende organisaties. In veel gevallen zal het vergelijken van hypotheek rente alleen mogelijk zijn door via het internet je persoonlijke gegevens te verstrekken die dan weer voor andere doeleinden gebruikt gaan worden. Pas dus heel erg goed op dat niet onnodig jouw persoonsgegevens worden achtergelaten op een plaats die je niet helemaal vertrouwd. Door je persoonlijke informatie onnauwkeurig op niet te vertrouwen sites achter te laten zul je snel merken dat je opeens meer reclamedrukwerk of e-mails tegemoet ziet komen.

Op het moment dat je bij de juiste aanbieders bent uitgekomen is het zaak de hypotheek rente van de diverse hypotheekproducten met elkaar te gaan vergelijken. Ga in ieder geval niet de rente van een hypotheek met beleggingsproducten vergelijken met een seniorenhypotheek. Bij een zoektocht naar het vergelijken van hypotheek rente zul je met een BKR melding anders moeten zoeken dan bij de hypotheken die men verstrekt bij een schoon BKR.

De vast te stellen executiewaardes zijn van groot belang voor de tariefstructuur bij het vergelijken van de hypotheek rente. Ga dan niet de rente van een hypotheek tot 125% executiewaarde vergelijken met een hypotheek tot 75% van de executiewaarde. Let op de vele aanbiedingen van hypotheek rente die men dan vergelijkt met tarieven die enkel van toepassing zijn met NHG.


Om meer te weten te komen over het achterhalen van hypotheek rentetarieven, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten