zondag 19 juli 2009

Financier je boot met een hypotheek

Er zijn niet er veel mogelijkheden om een hypotheek op een boot te verkrijgen. Teven zal het liggen aan het soort boot waarvoor je een hypotheek zou willen afsluiten. Ook zal het vaak voordeliger uitkomen om een gewone lening af te sluiten en geen hypotheek op je boot te vestigen. Ook voor een boot hypotheek dienen zekerheden aan de bank gegeven te worden. Waarvoor kunnen de gelden van een hypotheek die op een boot zijn opgenomen aan uitgegeven worden?

Voor een hypotheek op een boot kun je niet bij elk bankkantoor binnen lopen. Het is dan ook een zaak om je door een in boten gespecialiseerd intermediair bij te laten staan. We zullen hier nu niet ingaan op de vele benamingen die je voor een boot kunt nemen. Natuurlijk is het belangrijk dat een boot waar en hypotheek voor aangevraagd gaat worden al staat ingeschreven in het register van schepen. Ook zal om een hypotheek op je boot te kunnen vestigen je bood een brandmerk dienen te hebben alsmede kadastraal teboekgesteld te zijn.

Bij een hypotheek op een boot zal net als bij alle andere hypotheken een zekerheid gegeven dienen te worden. Als onderpand op je hypotheek zul je in dit geval je boot gebruiken. Afhankelijk of je een hypotheek op een nieuwe boot wil afsluiten of op een boot die al eerder is de vaart is geweest zal men een waarde gaan toekennen.Uit een af te geven rapport van een taxateur zal dan moeten uitwijzen wat de dagwaarde en de executiewaarde bedragen. In enkele gevallen kan men ook bij de hypotheek uitgaan van de aanschafwaarde van de boot. Het kan ook wel eens voorkomen dat men andere zekerheden dan een boot kan geven op een hypotheek.

Naast het aanschaffen van een boot kan de hypotheek ook gebruikt worden voor een grote opknapbeurt. Een hypotheek op een boot zal meestal over een langere periode uitgestrekt kunnen worden en ook nog eens geen verplichtingen hebben om vervroegde aflossingen te doen.

Om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een boot en hypotheek, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten