woensdag 15 juli 2009

Maak voor de laagste lasten een hypotheekberekening

Alvorens een hypotheekberekening te laten maken zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Er zijn mogelijkheden om een hypotheekberekening voor een maximaal verkrijgbare hypotheeklening op te vragen. Een verstandige zet is om een hypotheekberekening bij verschillende adviseurs op te laten stellen en daaruit de verschillende maandlasten te kunnen beoordelen. Als je eerder gebruik hebt gemaakt om geld te lenen zonder een melding bij het BKR te hebben zal dat weinig invloed hebben op een hypotheekberekening.

Een hypotheekberekening kan alleen gemaakt worden indien je de juiste gegevens van salarissen en verplichtingen van jou en gezinsleden kunt overleggen. Zowel een erkend hypotheekadviseur als een hypotheekbank zullen deze gegevens nodig hebben voor een te maken hypotheekberekening. Indien je een lopende lening wenst over te sluiten naar een hypotheek dan zullen de gegevens daarvan eveneens overlegd dienen te worden. Hoe completer je deze gegevens doet aanleveren hoe betrouwbaarder de hypotheekberekening zal zijn.

Indien je een maximale hypotheek laat berekenen dan dien je er wel zeker van te zijn dat je inkomen over een langere periode stabiel moeten blijven. Dan zal het ook belangrijk zijn of er in de nabije toekomst in jouw gezin een wijziging zal gaan voordoen op de huidige situatie. Zijn er grote wijzigingen te verwachten dan kan het verstandig zijn om een lager bedrag te lenen dan het bedrag dat uit de hypotheekberekening gaat komen.

Ter verkrijging van een goed inzicht van wat voor jou mogelijk is doe je er verstandig aan om bij meerdere adviseurs een hypotheekberekening aan te vragen. Nagenoeg elke hypotheekadviseur zal een andere voorkeur hebben waardoor te ontvangen overzichten meer hypotheeksoorten zullen bevatten.

Vaak is de gedachte dat lopende leningen een hypotheekberekening met een te lage uitkomst opleveren. Als je salaris hoog genoeg is en de maandlasten betaalbaar zijn dan zal dit de hypotheekberekening weinig kunnen beinvloeden. Voor de aanwezige leningen mag dan geen melding van achterstanden bij het BKR bekend staan. Bij het maken van een hypotheekberekening zouden de leningen die nog lopen ingebouwd kunnen worden.



Wil je meer weten over een hypotheek berekening of hoe je de beste hypotheek tarieven krijgt, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten